Færre restriktioner på flyveturen

EU-Kommissionen har nu taget et lille skridt i retning af at hæve alle restriktioner om væsker i håndbagagen under flyveturen.
Skrevet af Ritzau
01. februar 2014 15:08

EU-Kommissionen annoncerede i går, at der med øjeblikkelig virkning vil kunne mærkes forandringer for de passagerer, som ønsker at shoppe toldfrit i lufthavne uden for Europa.

Indtil nu har det været sådan, at hvis du for eksempel køber en flaske toldfri whisky i lufthavnen i Hongkong, hvorefter du flyver til Helsinki for at mellemlande, før du flyver videre til København, ja så bliver flasken konfiskeret i Helsinki.

Det har været en helt generel regel, for EU kan ikke være sikker på, om whiskyen kommer et sikkert sted fra.

Nu skal flasken med spiritus pakkes i en særligt sikret og forseglet pose, det sted hvor du køber den, og så vil din whisky ikke blive snuppet i transitten i Europa længere.

Væskerestriktionerne blev i første omgang indført, efter at britisk politi afslørede et terrorplot i 2006, som gik ud på at smugle en bombe lavet af væsker om bord på et fly på vej fra Storbritannien til USA.

- Det er et meget vigtigt skridt hen imod at fjerne alle væskerestriktioner i fremtiden, og så højner det sikkerheden, for det her er begyndelsen på en obligatorisk screening af alle væsker i EU, skriver kommissionen i en pressemeddelelse fredag.