Færre makreller i Østgrønland

Der er færre makreller i Østgrønland i 2015 sammenlignet med 2014.
Foto © : Amy Groark/Flickr Creative Commons
Skrevet af Nauja Møller
11. august 2015 04:35

Det viser foreløbige resultater fra en undersøgelse af bestanden i det østgrønlandske farvand, der strækker sig fra Dornh Banke i nord til syd for Kap farvel.

Det skriver Grønlands Naturinstitut i en pressemeddelelse.

De indsamlede data vil blive afgørende for hvor stor en andel, Grønland fremtidigt kan kræve af den samlede kvote af makrelbestanden i Nordatlanten.

Ifølge Naturinstituttet kan de færre makreller skyldes, at makrellernes vandring fra gydeområderne vest for de Britiske øer, er blevet forsinket og forkortet på grund af det kolde forår i år.

LÆS OGSÅ Det går stadig trægt med makrelfiskeriet

De grønlandske undersøgelser af makrel er koordineret med tilsvarende undersøgelser i Norge, Færøerne og Island. Biologer fra de fire lande oparbejder i disse dage resultaterne af undersøgelsen som vil blive offentliggjort i København i slutningen af august.

Undersøgelsen af makrel i Østgrønlandsk farvand vil indgå i den internationale vurdering af den samlede bestand som strækker sig ud over hele Nordatlanten. Naturinstituttet er repræsenteret i kernegruppen af forskere der foretager disse beregninger.

Det endelig kvoteråd fra ICES for 2016 vil først foreligge i begyndelsen af oktober.