Færre hotelværelser står tomme

Mens 63,8 procent af landets samlede kapacitet af hotelværelser stod tomme i 2009, var det tal faldet til 59,2 procent fire år senere, i 2013. Det viser de seneste tal fra Grønlands Statistik.
Hotel Arctic Foto © : Visit Greenland/Madeleine Uldum Glindorf/Flickr Creative Commons
Skrevet af Laura Aggernæs
08. december 2014 16:32

Udviklingen glæder den administrerende direktør for Visit Greenland, Anders Stenbakken.

Han mener, det især hænger sammen med flyvninger mellem Island og Grønland, og at det er en udvikling, som vil fortsætte:

- Vi har en klar forventning om, at den positive tendens fortsætter, siger Anders Stenbakken.

Plads til forbedring

Selvom tallene spår fremgang, er de endnu ikke på højde med tal fra eksempelvis Island, som Grønland tit sammenligner sig med.

 Her havde de i 2013 en belægningsprocent på 62,8 procent på deres hoteller.

Hvis det også skal blive en realitet i Grønland, mener Anders Stenbakken, at man skal fokusere mere på også at tiltrække turisterne udenfor højsæsonen:

- Der er en høj belægningsprocent, når vi er i hovedsæsonen. Men når vi er i lavsæsonen og skolesæsonen, så har vi de her meget lave belægningsprocenter, fortæller Anders Stenbakken, der også har forslag til, hvordan man kan forbedre situationen.

- Det gør vi ved, dels at iscenesætte og markedsføre vores vinter- og forårsprodukter meget tydeligere, end vi gør, ved at lave direkte kommercielle samarbejder mellem grønlandske operatører og islandske operatører om at sælge ture i vinter, forår og efterår, uddyber han.