Færing forbillede for danske svømmere

Færøernes førende sportsmand, langdistancesvømmeren Pál Joensen, stiller i olympisk sammenhæng op for Danmark, da Færøerne, ligesom Grønland, ikke er en del af de lande, der kan deltage ved OL under eget flag.
Pál Joensen i sit rette element. Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
05. november 2014 10:07

Nu er den 23-årige færing, der hidtil har vundet fem medaljer ved VM og EM, desuden udnævnt til at skulle fungere som forbillede for de bedste mandlige, danske svømmere.

Dansk Svømmeunion har netop offentliggjort den reviderede trup af projektet Great Danes, der skal bidrage til at løfte standarden blandt de mandlige svømmere, og Pál Joensen er et af flere nye navne i truppen.

- Pál sætter et fremragende eksempel og er en af de mest respekterede svømmere i Rigsfælleskabet, så han vil både kunne fungere som et forbillede og være rådgiver for nogle af de yngre svømmere, siger landstræner Nick Juba om indlemmelsen af færingen.

Læs også GIF tager også til OL

Pál Joensen trænede indtil for et par år siden primært i sin lokale svømmehal i Vagur på Færøerne - en svømmehal på størrelse med Nuuks Malik.

I dag træner han sammen med to andre færinger i de danske elitesvømmeres Nationale Træningscenter i Bellahøj og forventes at have medaljepotentiale i 800 og 1.500 meter fri-disciplinerne ved OL i 2016 i Brasilien.