Foto: Agnieszka Ruminska/Flickr

Færøerne støtter det grønlandske oprør

Færøerne bakker op om Grønlands kritik af Danmark, og kalder Danmarks holdning til rigsfællesskabet og grundlov dybt problematisk, skriver Politiken i dag.

Det er anden gang inden for kort tid, at den danske håndtering af rigsfællesskabet med Grønland og Færøerne bliver udsat for hård kritik.

Først anklagede naalakkersuisoq for udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, Danmark for en altødelæggende arrogance i forholdet til Grønland, og nu melder også Færøernes lagmand, Aksel V. Johannesen, sig på banen med kritik af det, han kalder en dybt problematisk dansk politik i rigsfællesskabet.

I lighed med Vittus Qujaukitsoq, er Færøernes lagmand træt af, at Danmark bruger grundloven som argument mod at afgive indflydelse.

- Den færøske position er, at grundloven ikke er et relevant instrument til at regulere graden af Færøernes selvbestemmelse, siger Aksel V. Johannesen til Politiken.

Ifølge Dagbladet Politiken er det en usædvanlig kritik fra en regering, der har tradition for at tale med sin danske modpart i afdæmpede vendinger bag lukkede døre - og fra en mand, der er formand for det socialdemokratiske parti Javnaðarflokkurin, der er traditionelt positiv over for rigsfællesskabet.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt