Fælles håndsrækning til socialt udsatte

I de senere år har de Grønlandske huse samarbejdet med flere forskellige NGO´er, og de har nu igangsat et initiativ for at hjælpe de unge og prøve at finde ud af, hvem det er, der skal hjælpes.
Foto © : Model foto: De Grønlandske huse
28. april 2017 07:44

- Vi prøver finde ud af hvem er de? Og hvor kommer de fra? Og hvilke drømme og planer har de?

Siger Direktør for Det Grønlandske hus i København Leise Johnsen.

Hun forklarer, at det faktisk er en række NGO´er, der skal samarbejde om at hjælpe de udsatte unge i Danmark. 

- Vi arbejder sammen om det, så det vil sige, at få det samme data ind så vi kan lave en indsats, som der virker for dem, siger Leise Johnsen.

De socialt udsatte unge har faktisk allerede flere muligheder for at få hjælp fra blandt andet kommunerne. Nogle får mulighed for at rejse tilbage til Grønland, men der vil være også mulighed for at få hjælp til at tage en uddannelse i Danmark eller i Grønland.
Men først skal de unge have tjekket deres kundskaber: 

- For hvilket niveau man har taget i folkeskole, alle mulig ting som man ligesom kan kom ind og komme med nogen bud, siger Leise Johnsen til KNR.

Det er en lang række af offentlige og private aktører, der står bag initiativet. 
Ud over Det Grønlandske Hus, deltager København Kommunes Hjemløseenheden, Kofoeds Skole, og Foreningen Grønlandske Børn. 

Aktivitetscentret Sundholm, der er et sted for socialt udsatte borgere, som lever i hjemløshed, og LivaRehab, der er et tilbud til mennesker med følger af skader fra blandt andet prostitution, deltager også.