VIDEO Fåreholderne mangler regn

Selvom de fleste af os nyder solskinnet næsten hverdag her til sommer, er det noget, som får dårlige følger for fåreholderne. Græsmarkerne har det ikke godt i år.
Skrevet af Jørgen Semionsen
12. august 2015 16:21

Denne sommer har det næsten ikke regnet i Sydgrønland.

- Det regnede sidst den 19. juni. Der var kortvarigt regn efter den. Det har ikke regnet siden, siger formanden for Fåreholdernes sammenslutning Frederik Frederiksen til KNR.

Som følge af det vokser græsset dårligt i fåreholdernes marker.

- Det er meget tørt. Det blegner rundt omkring. Græsmarkerne er meget tørre og vokser dårligt. Det er grønt i vådområderne. Men det gror dårligt der hvor der er tørt. Det vil få dårlige følger. Det vil få store konsekvenser når vi skal til at slå hø, siger Frederik Frederiksen.

Og det forventes, at det importerede foder for vinteren ikke vil slå til.

- Vi må forvente at skulle skaffe mere foder. Vi havde købt ind i forhold til den forventede høst. Men vi kan allerede se, at høsten ikke vil slå til, siger Frederik Frederiksen.

Det forventes også at få indvirkning på vægten ved den kommende slagtning. Hvis det værste skulle ske må nogle fåreholdere forvente, at skære ned på antallet af fårene.

Som følge af den dårlige høst planlægges et møde i foreningen af de samvirkende fåreholdere for at drøfte eventuelle negative følger.