For få læger til 5 distrikter

Distriktslægen i Qaqortoq er skeptisk over for bebudet sundhedsreform.
14. januar 2010 05:41

Sundhedsdirektoratets ønske om at dele Grønland i 5 Sundhedsdistrikter fra 2011, gør det nødvendigt at fastansætte flere læger. Det mener distriktslæge Lars Klenow fra Qaqortoq.

- Der er mange, der ikke tør søge stillingerne, fordi det er et for bredt et område, man beder lægerne om at varetage. Man kan ikke nøjes med kun at have det antal stillinger, der er i dag, siger Lars Klenow.

- Patienterne vil formentlig komme til at møde flere forskellige læger, og man vil eventuelt væe nødt til at flyve læger ind fra nabobyerne til at passe ambulatoriernevagterne, siger han.

- Det kommer an på, hvilken kvalitet man sigter efter. Hvis man sigter efter, at der skal være både kirurgisk og medicinsk kompetence samtidig med, at der ikke er mange læger, som har både kirurgisk og medicinsk kompetence på de små sygehuse, så bliver man nødt til at ansætte ekstra folk, der kan gå i vagterne ellers udtrætter det de få personer, der kan de her ting, advarer Lars Klenow, distriktslæge i Qaqortoq.

Naalakkersuisoq for Sundhed Agathe Fontain oplyser, at fra 1. januar begyndte forsøgsprojektet for Sundhedsdistriktet ’Midt’ i Sisimiut.

- Med tiden ønsker vi at se, hvilke områder vi burde ændre på, oplyser Agathe Fontain

Inatsisartut skal under efterårssamlingen drøfte om Midt, Diskobugt, Nord, Sermersooq og Sydgrønlands Sundhedsdistrikter skal oprettes fra 2011.