Få indbrud og enkelte husspektakler: Politiet har haft rolige juledage

De seneste fire dage har politiet modtaget få anmeldelser om indbrud.
Politiet i Grønland har haft rolige juledage.
27. december 2019 13:50

Enkelte indbrud og få husspektakler har præget juledagene i Grønland, men større episoder og anholdelser er udeblevet.

Sådan lyder meldingen fra vagtchef Malik Olesen fra Grønlands Politi i Nuuk, der modtager informationer fra de forskellige politistationer rundt om i landet.

- Der har ikke været mere travlt, end der normalt er. Generelt har det været nogle meget rolige juledage, siger vagtchefen.

- Der har været nogle indbrud, men det er vores indtryk, at de er enkeltstående og ikke systematiske, tilføjer Malik Olesen.

Fire anmeldelser om indbrud

Juleaften gik fri, men onsdag, første juledag, tikkede de første anmeldelser om ubudne gæster ind hos politiet. Det drejede sig om to indbrud i et fritidshjem i Nuuk og i en café i Narsaq.

Også anden juledag bød på anmeldelser om indbrud. Denne gang i et privat værksted i Nuuk, oplyser vagtchefen. Senest har politiet natten til fredag modtaget endnu en anmeldelse om et indbrud, der skal være begået i en Spar-butik i Qaqortoq. 

Malik Olesen kan ikke sige noget om, hvorvidt der er stjålet noget de forskellige steder, og hvad det i så fald er. Alle anmdelserne om indbrud bliver efterforsket nærmere, påpeger vagtchefen.

Udover indbruddet natten til fredag i Qaqortoq rykkede politiet også ud til flere meldinger om husspektakler rundt om i landet. Anmeldelserne blev indgivet i både Nuuk, Qaqortoq, Paamiut og Nanortalik. 

Politiet tog ud til boligerne i alle byerne,  men der blev ifølge Malik Olesen ikke foretaget anholdelser.