Få fingrene i kulturkronerne

Nordisk Kulturfond uddeler hvert år et stort millionbeløb til fællesnordiske kulturformål. I øjeblikket er fondens bestyrelse i Grønland for at informere om fondens virke og for at hjælpe kulturen i Grønland med at få mere ud af Nordisk Kulturfond.
Skrevet af Peter Troelsen
11. august 2012 04:00

Der er to workshops, hvor arrangører af kulturarrangementer her i landet kan få mere at vide om, hvordan de kan få støttekroner fra Nordisk Kulturfond.

-I dag kl. 14.00 holder vi et informationsseminar i Katuaq i Nuuk, hvor to af vores dygtige medarbejdere fortæller lidt om fondens virkemåde. På mandag holder vi et lignende seminar i Ilulissat. Det foregår i kulturhuset mellem 16 og 18.30. Jeg kan kun opfordre interesserede i at kigge indenfor og blive klogere på vores arbejde, siger Karen Bue, der er formand for Nordisk kulturfond. Hun tilføjer, at der også er mulighed for en personlig konsultation, hvis man har et projekt, man gerne vil have vurderet.

Det er kunstprojekter fra Danmark, Grønland, Færøerne, Island, Ålandsøerne, Norge, Finland og Sverige, der har mulighed for at søge støtte fra Nordisk Kulturfond. Sidste år blev der bevilliget godt 1,3 millioner kr. til projekter omkring grønlandsk og nordisk kultur.

-Normalt skal projekter inddrage mindst tre lande i Norden for at kunne få støtte. Vi har dog lavet en undtagelse for landene i Vestnorden (Grønland, Island og Færøerne). Her er det nok med to lande, dog ikke landene indenfor Rigsfællesskabet. Så hvis kulturorganisationer i fx Grønland og Finland får en god ide, så er det bare om at søge. Selv om Grønland rent geografisk er et stort land, hører vi desværre ikke ret meget til grønlandsk kultur, og det vil vi gerne lave om på, fastslår Karen Bue.

Læs mere om Nordisk Kulturfond: www.nordiskkulturfond.org