Eventyrere hjælper klimaforskere

Klimaforskere får i disse dage hjælp fra 4 danske eventyrere. Søren Telling, Bruno Kiilerich, Simon Børresen og Christian Johnsen er således lige nu på vej i kajak til Walterhausen Gletsjeren i Nordøstgrønland
Skrevet af Martine Lind Krebs
05. august 2011 09:05

Og det, der driver dem, er eventyrlysten. Men samtidig har de altså lavet en aftale med GEUS samt den danske klimaforsker Sebastian H. Mernild fra Los Alamos National Laboratory i USA om at fotografere og GPS-opmåle gletsjere.

Der har tidligere været sendt ekspeditioner ud for at opmåle gletsjere i Sydøstgrønland, men aldrig i Nordøstgrønland. Og forskernes viden om gletsjernes afsmeltning i Nordøstgrønland er derfor sparsom, oplyser Sebastian H. Mernild.

Undervejs skriver de fire eventyrere blog om deres oplevelser. Her kan man læse, at turen indtil videre er gået uden de store forhindringer. Der havde været en isbjørn på spil i den hytte, hvor de skulle overnatte en af de første nætter på turen. Men heldigvis havde bjørnen ikke fundet deres mad.

Lige nu er de fire i området ved Blomsterdalen, som er udgangspunktet for deres forsøg på at nå Walterhausen Gletsjeren. Man kan følge de fire på hjemmesiden greenland2011.dk