EU-millioner kostede Glyngøre-job

Lukningen af Royal Greenlands fabrik i Glyngøre i 2008, der kostede jobbet for 110 nordjyder, skete med fuld økonomisk støtte fra EU-systemet.
14. februar 2014 08:17

Fagbladet 3F skriver i dag om en lang række virksomheder med tilknytning til Danmark, som har fået millionstøtte fra EU for at oprette job i Polen - dette har betydet tusindvis af tabte job på danske fabrikker - heriblandt på Royal Greenlands fabrik i Nordjylland.

Samtidig med at 'Fisken' i Glyngøre lukkede, modtog Royal Greenland 53 millioner kroner i støtte for at oprette en fabrik i Koszalin i Polen.

Det er altså ikke alene den lavere løn, der har fået store virksomheder som Royal Greenland, Carlsberg, Flügger og Skiold til at flytte arbejdspladserne, men også bunkevis af erhvervsstøttepenge.

Og denne millionstøtte er endda ulovlig, hævder Søren Riishøj, der er lektor ved Syddansk Universitet.

- Hvis der er nedlagt arbejdspladser i Danmark, der er flyttet ud, og de har fået støtte til det, så er reglerne brudt, siger han til Fagbladet 3F.

Indtil videre har Royal Greenlands topchefer været tavse i sagen. Marketingsmanager Hanne Kvist siger, at Royal Greenland ikke ønsker at kommentere Fagbladet 3F's oplysninger.