Et overskud på godt 11 millioner til Brugseni

Kalaallit Nunaanni Brugsenis landsbestyrelse har netop godkendt butikskædens regnskab for 2012. Det blev til et overskud på 10,8 mio kr. før skat. Der blev omsat for godt 650 millioner kroner.
08. maj 2013 11:36

Formanden for KNB Ib Lennert Olsen er tilfreds med resultatet.

-Det har været et år, hvor konkurrencen blev skærpet i forbindelse med åbningen af Nuuk centeret. Det har også været et år, hvor købekraften i de fleste byer udenfor Nuuk har været faldende. Det er på det grundlag, at bestyrelsen finder resultatet tilfredsstillende, siger formanden.

Han understreger, at Brugseni deler sit overskud med sine medlemmer.

-Vi udbetaler jo dividende til vores medlemmer. I forbindelse med regnskabsåret for 2012 udbetalte vi godt syv millioner kroner til vores medlemmer. Vore kunder, der også er medlemmer ved, at det kan betale sig at handle i Brugseni.

Ib Lennert Olsen siger, at Brugseni er et hundrede procent ejet af sine godt 30.000 medlemmer, der er organiseret i de syv byer, der har Brugseni.

-Det er blandt andet på det grundlag, at vi er meget bevidste om vores samfundsansvar.

Det er derfor, at vi har fokus på optimering og udvikling af grønlandske fødevarer i samarbejde med initiativtagere og producenter. Det skaber både omsætning og arbejdspladser til glæde for samfundet. Vi er også meget bevidste om vores ansvar i forbindelse med uddannelse af unge mennesker. Vi har i år nået vores mål med, at ti procent af vore ansatte er elever. Det er vi stolte af, siger han.

Kalaallit Nunaanni Brugseni satser i disse år på sundhed og miljø. Der er et stort udbud af økologiske varer og mange tilbud på sunde madvarer. Det er også den sunde motion, som kan involvere alle. Både butikker og de enkelte lokalforeninger er dybt involveret i blandt andet Brugseniløbet, der vokser år for år.