Et opgør med fiskere og fangere er nødvendigt

Der er ikke særlig grund til at yde en ekstra økonomisk indsats for fiskere og fangere. De har det ikke værre end andre grupper, fastslår Skatte- og Velfærdskommissionen.
Skrevet af Rune Langhoff
09. marts 2011 08:22

Fiskere og fangere - og deres økonomi - er et emne, der aldrig synes at forsvinde fra dagsordenen, men ifølge Skatte- og Velfærdskommissionen, bør der ikke ydes en ekstra indsats for at sikre netop den gruppe økonomisk. - I den offentlige debat er det ofte fremført, at gruppen af fiskere og fangere er en gruppe med særlige indtjeningsforhold, der kunne begrunde særlige tilskud til indkomsterne, lyder det således i kommissionens rapport, inden den kontante dom sendes afsted: - Kommissionen har nærmere analyseret denne problemstilling.Fiskere og fangere - og deres økonomi - er et emne, der aldrig synes at forsvinde fra dagsordenen, men ifølge Skatte- og Velfærdskommissionen, bør der ikke ydes en ekstra indsats for at sikre netop den gruppe økonomisk.
- I den offentlige debat er det ofte fremført, at gruppen af fiskere og fangere er en gruppe med særlige indtjeningsforhold, der kunne begrunde særlige tilskud til indkomsterne, lyder det således i kommissionens rapport, inden den kontante dom sendes afsted:
- Kommissionen har nærmere analyseret denne problemstilling, og indkomstforholdene for gruppen af fangere og fiskere under ét er ikke lave set i forhold til den øvrige befolkning, lyder det.
Kommissionen fastslår dog, at der er fiskere og fangere med lave indkomster, men tilføjer straks, at det er der i alle erhverv.
Og derfor er konklusionen klar:
- En støtteordning for et helt erhverv vil derfor ikke være særlig målrettet i forhold til at hjælpe lavindkomstgrupper - det hensyn varetages bedste gennem de generelle regler i det sociale sikkerhedsnet.