Et hold-kæft-bolche

Såden lyder dommen over stigningen i førtidspensionen fra førtidspensionist Else Thorsen. Hun er også enlig mor til tre og må til tider lægge børnene sultne i seng.
29. september 2009 13:59

- Jeg synes, det er for lidt, især når man er enlig forsørger til tre børn, siger frtidspensionist Else Thorsen. Sådan lyder hendes reaktion på de varslede stigninger i førtidspensionen, som er på knap 900 kroner om måneden før skat.

Else Thorsen har været nødt til at tage nattevagter for at få sin førtidspension til at række - også selv om hun risikerede at miste førtidspensionen.

- I starten, da jeg ikke arbejdede, var det meget svært, og nogle gange måtte vi gå sultne i seng. For at overleve solgte jeg i starten nogle af vores værdier derhjemme, men da det blev for slemt, måtte jeg begynde at arbejde ved siden af.

Sidst førtidspensionen steg var tilbage i 2003. Den er altså ikke fulgt med inflationen, som har betydet dyrere dagligvarer.

- Alt er jo dyrt, så vi må spinke og spare og prioritere nogle varer. Mad først, og så kommer tøj og sådan noget. Tøjet til mine børn køber jeg brugt, siger Else Thorsen.