Espersen revser Lidegaard før Pituffik-debat

Her klokken 9 starter den store forespørgselsdebat i Folketinget omkring den omdiskuterede servicekontrakt til Thulebasen. Og Søren Espersen (DF) mener, Martin Lidegaard har tabt kontrakten på gulvet.
Skrevet af Karsten Sommer
21. januar 2015 08:30

Inuit Ataqatigiits folketingsmedlem, Johan Lund Olsen, har indkaldt til forespørgselsdebatten og sagde allerede i går, at der var gode chancer for at samle et politisk flertal i salen til støtte for Grønlands synspunkter om, at USA´s beslutning om at give det amerikanske selskab Exelis A/S servicekontrakten er et brud på aftalen om at, arbejdet skal komme dansk/grønlandske virksomheder til gode.

Exelis A/S er godt nok registreret med et skuffeselskab i Danmark, og det gør det ifølge udenrigsminister Martin Lidegaard lovligt at give dem servicekontrakten.

Men den forklaring holder ikke, siger Dansk Folkepartis Grønlandsordfører, Søren Espersen, her til morgen til Danmarks Radio.

- Der er sket det, at det er en amerikansk virksomhed, der reelt har fået arbejdet. Og så via et eller andet skuffeselskab i Danmark, som ikke er andet end en postboksadresse, så udenrigsministeren har givet nogle garantier, som han ikke har nogen som helst mulighed for at overholde, for nu er det altså amerikanerne, der har fået æren af at udvælge virksomhederne, siger Søren Espersen til DR.

Du kan følge folketingsdebatten her på knr.gl, hvor vi følger med live.