Erstatningsnævn lover bod og bedring

Det grønlandske Erstatningsnævn lover nu bod og bedring efter, at Folketingets ombudsmand i skarpe vendinger har kritiseret Nævnets håndtering af en erstatningssag, som har taget mere end fem år at behandle.
Skrevet af Jaaku Lyberth
21. oktober 2011 15:24

- Vi har fejlet på flere punkter, det må vi erkende, samtidigt har vi haft sagen  liggende stille i for lange perioder, siger Landsdommer Søren Søndergård, der er formanden for Det grønlandske Erstatningsnævn.

KNR kunne i går fortælle, at Folketingets Ombudsmand, Hans Gammeltoft Hansen, har kritiseret nævnet for langsommelig sagsbehandling, der oveni var fejlbehæftet. Det tog nemlig mere fem år at behandle en sag, hvor en kvinde søgte i 2005 erstatning efter en voldsepisode.

Og Nævnets formand lover nu bod og bedring. Nævnet har arbejdet igennem sagsbunker og  formanden for nævnet  lover, at med udgangen i denne år, vil der gå rimelig behandlingstid og sager vil blive behandlet så hurtigt som overhovedet muligt.

Udover den langsommelige sagsbehandling er der sket andre fejl og forsømmelser. Blandt andet har erstatningsnævnet pålagt kvindens advokat at stå for hele forberedelsen af sagen og den fejl erkender formanden for nævnet.

Det Grønlandske Erstatsnævn har i sagens forløb, rådet advokaten for kvinden  til at kontakte en forkert myndighed. Den fejl rettede nævnet først op på efter 1 år og 10 måneder. Det har formanden ingen rigtig god forklaring på, men siger, at nævnet havde mange andre sager i gang.

Justitsministeriet har indskærpet over for erstatningsnævnet, at det ikke kan pålægge advokater at stå for forberedelsen af sager, og vil drøfte med nævnet, hvordan sagsbehandlingstiden kan forkortes.