Arkivfoto fra natirkatastrofen.Foto: Søren Lund

Erstatningsboliger til tsunamiofre bliver ikke klar til tiden

Erstatningsboliger til tsunamiofre bliver forsinket i et halvt år.

De højt prioriterede erstatningsboliger i Uummannaq til de borgere, som blev ramt af en tsunami i Nuugaatsiaq, er først klar til indflytning i oktober 2019.

Det meddeler Departementet for Boliger og Infrastruktur.

Nuugaatsiaq blev i juni 2017 ramt af en tsunami i Karratfjorden. 

Departementet for Boliger og Infrastruktur har tidligere meddelt, at erstatningsboligerne forventedes at være indflytningsklar til april 2019, og at selve byggerierne af boligerne forløber efter planen.

Men tilsynet på byggeriet har desværre ved en kontrol konstateret produktionsfejl i isoleringen på rørene til områdets vand- og kloakforsyning, meddeler departementet i dag.

Fejlen medfører, at rørene må udskiftes, idet fejlen ikke kan udbedres på stedet. Levering af de nye rør sker ved årets første skibsankomst, det vil sige i løbet af sommeren 2019, hvorefter udskiftning kan ske. 

- På baggrund af dette, er ibrugtagning af erstatningsboligerne forsinket. Den nye forventede indflytningsdato bliver i stedet for april i år nu tidligst til oktober, oplyser Naalakkersuisut i en pressemedddelelse.

- Det er meget beklageligt at der sker en forsinkelse, men fejlen er så afgørende, at der ikke kan ske en indflytning i april 2019, konstaterer Departementet for Boliger og Infrastruktur

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt