Erneeraq er flyveklar

Arctic Sport udøveren Erneeraq Lindenhann skal imitere fly i Whitehorse og kan bringe en usædvanlig rekord med i bagagen i flyet.
Skrevet af Noah Mølgaard
29. februar 2012 07:49

Der bliver taget utraditionelle metoder i brug, når Erneeraq Lindenhann fra Qeqertaq pudser formen klar til Arctic Winter Games.

Han har specialiseret sig i disciplinen Airplane. Og som betegnelsen antyder det, så imiterer deltagerne en flymaskine med deres krop. Arme og ben bliver strakt og skal være strakte mens udøveren bliver båret på sine hænder og ankler. Den, der bliver båret længst har fundet konkurrencen, hvor der kun er et forsøg til hver deltager.

Erneeraq Lindenhann har vundet guld i den disciplin i 2002, 2004, 2006, 2008 og 2010. Der er ingen anden udøver i Arctic Sports som har vundet fire gange i træk i samme disciplin. Og rekorden kan blive forbedret i Whitehorse, hvor Erneeraq Lindenhann igen er med.

- Jeg er i bedre form i forhold til for to år siden. Jeg har trænet meget godt og træner nu hver dag inden afrejsen til Whitehorse, siger Erneeraq Lindenhann.

Hans erhverv som jollefisker i farvandet ved Qeqertaq har også stor betydning for hans fysiske form.

- Jeg trækker mit garn op med bare hænder og får dermed styrke. Nu har jeg også trænet meget i forsamlingshuset i Qeqertaq inden jeg tog til Ilulissat for at tage en slutspurt med træningen inden vi rejser, Erneeraq Lindenhann.

Konkurrencerne i begynder mandag den 5. marts og der er Airplane konkurrencer torsdag den 8. marts.

De grønlandske deltagere i Arctic Sports er:
Juniorer drenge:
Jokum Lange
Niels Peter Tobiassen
Suulut Josvassen
Jens Lars Møller Jensen

Juniorpiger:
Wella Vetterlain
Natuk Kristiansen

Herre senior:
Erneeraq Lindenhann
Bent Jakobsen
Tonny Fisker
Aqqaluk Petersen

Dame senior:
Bodil Mikaelsen
Bibi Mikaelsen

Trænere:
Kim Rosing
Marie K. Simonsen