Erhvervsuddannelser skal nu være korte

For at dække erhvervslivets efterspørgsel af den manglende faglærte arbejdskraft ønsker Naalakkersuisut, at gøre det muligt for erhvervskolerne at udbyde korte erhvervsfaglige uddannelser. Det kan man læse i Naalakkersuisuts Uddannelsesplan II, som er under høring i øjeblikket.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
11. februar 2014 05:55

Naalakkersuisuts formål med korte erhvervsfaglige uddannelser varierer fra 1 til 2 år og skal planlægges således, at overbygningen til en hel erhvervsuddannelse kan gennemføres efterfølgende.

De korte erhvervsuddannelser, som Naalakkersuisut tænker på, er blandt andet, en uddannelse som byggemontagetekniker, miljøtekniker, flisemurer, entreprenørmekaniker uddannelse, byggetekniker uddannelse og en uddannelse som bygningsstruktør.

De korte erhvervsuddannelser skal planlægges således, at overbygningen til en hel erhvervsuddannelse kan gennemføres efterfølgende.

For at de korte erhvervsuddannelser skal realiseres, har Kalaallit Nunanni Teknikimik Ilinniarfik, KTI, som er Jern- og Metalskolen i Nuuk og Bygge- og Anlægsskolen i Sisimiut, efterspurgt midler til igangsætning af uddannelserne. Men de fysiske rammer af Jern- og Metalskolen i Nuuk og Bygge- og Anlægsskolen i Sisimiut, har været en hindring for igangsættelsen af de korte erhvervsuddannelser indtil videre.

Udover at man kan tage de korte erhvervsuddannelser i KTI-skolerne her hjemme, er der også allerede lavet aftaler med forskellige erhvervsskoler i Danmark, som de unge kan søge om. Høringen om Naalakkersuisut Uddannelsesplan II er slut den 18. februar.