Erhvervslivet vil også have del af olie-penge

Et bredt samarbejde mellem lokale virksomheder skal nu forsøge at sikre, at de internationale råstofmillioner skaber arbejdspladser og velfærd for så mange her i Grønland som overhovedet muligt.
Skrevet af Karsten Sommer
18. oktober 2012 06:56

For godt halvandet år siden indgik EMJ-Atcon, Permagreen og MT Højgaard et samarbejde, der skal bane vejen for lokal involvering i store mine- og olieprojekter.

Og nu er kredsen af lokale virksomheder blevet udvidet med Dykkerfirmaet MASIK, Arssarnerit A/S, Brøndum Grønland A/S og Godthåb Transportservice A/S.

- Vi er alle nødt til at erkende, at de opgaver, der bliver efterspurgt i forbindelse med storskalaprojekterne er alt for omfattende til, at vi kan klare dem alene. Derfor er der stor fornuft i, at så mange lokale virksomheder som muligt går sammen, siger Jóannes Niclassen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

De nye aftaler betyder, at i alt syv lokalt forankrede virksomheder nu er klar til at kæmpe for at få så mange ordrer som muligt fra de internationale operatører.

Og kredsen af lokale virksomheder udvides forhåbentlig.

- Vi håber alle sammen, at der er endnu flere der har lyst til at være med, så vi sikrer, at det i videst mulige omfang bliver lokale, der kommer til at besætte de mange arbejdspladser, siger Jóannes Niclassen fra MT Højgaard.