Erhvervslivet tjener godt på olieefterforskning

Cairn Energys tilstedeværelse i Qaasuitsup Kommunia har skabt en ekstra stor omsætning for det lokale erhvervsliv.
Skrevet af Karsten Sommer
29. november 2010 04:53

Erfaringerne fra den første sæson med olieefterforskning, har været givtige for Aasiaat, som har fungeret som forsyningshavn for Cairn Energy.

- I løbet af fire måneder har der været en ekstra omsætning på 10-12 millioner kroner, siger offshore koordinator i Qaasuitsup kommunia, Hans Peder Barlach Christensen.

- Der var ikke ret mange af os som havde troet, at Cairn Energys tilstedeværelse ville blive så ”stort”. Omfanget er kommet bag på os alle, siger han til Royal Arctic Lines hjemmeside www.ral.gl

Dels har Cairn Energys tilstedeværelse betydet stor travlhed i Aasiaat Lufthavn, hvor 150-180 ansatte hver uge er blevet fløjet frem og tilbage mellem olieboreplatformen og Aasiaat.

Også de lokale fiskere og fangere har leveret friskfangede fisk og rensdyr til oliefolkene, og Sømandshjemmet har solgt 500 ekstra overnatninger og været fuldt booket det meste af perioden, fortæller Barlach Christensen.

Og så har det også været spændende med de mange journalister fra hele verden, som olieboringerne har bragt til byen.

- Globaliseringen er virkelig kommet til Aasiaat. Det er godt for ungdommen og jeg ved, at mange unge har fået lyst til at uddanne sig indenfor offshore, jura, ingeniør eller andre tekniske uddannelser, og dermed blive en del af fremtidens eventyr, siger Barlach Christensen til ral.gl