Minik Dahl Høegh: Erfaring og publikum sikrede os sejr

Grønland fik kamp til stregen, da håndboldlandsholdet mandag aften snævert trak en sejr hjem over Uruguay. Men holdet troede på sejren hele vejen igennem, fortæller holdets anfører.
Foto: Anders Berthelsen/GHF Foto © : Anders Berthelsen/GHF
Skrevet af Bikki P. Kleist
19. juni 2018 10:27

Efter to relative lette kampe, havde de grønlandske herrer lidt sværere ved at besejre Uruguay i kampen, som endte 31-29.

- Det var en meget svær kamp med en kæmpe stor forløsning til sidst, da Miki Heilmann scorede det afgørende mål.  Det var også en kamp, som vi gik ind til med stor ro, og med stor tro til, at tingene nok skulle falde på plads, siger Minik Dahl Høegh til KNR.

LÆS OGSÅ Grønland fik snæver sejr over Uruguay

Selvom Grønland førte stort set hele kampen lykkedes det Uruguay at udligne med kun to minutter tilbage af kampen, og derefter var det grønlandske landshold snublende tæt på at smide sejren på gulvet.

- Men igen takket være hjemmepublikummet, som gjorde, at vi holdt hovedet koldt. Men vores erfaring spillede også ind, og jeg synes, at vi var kølige til sidst, og heldigvis havde vi heldet og kløgtigheden til at afgøre kampen, siger Minik Dahl Høegh til KNR.

Anføreren for det grønlandske landshold er langt fra imponeret over Uruguay, som Minik Dahl Høegh mener filmede sig til en del grønlandsk udvisninger.

- Vi spillede håndbold, og jeg synes, at de i store dele af kampen spillede skuespil frem for at spille håndbold, så jeg synes helt klart, at det var fortjent, at vi vandt, siger han.

Med tre sejre i lige så mange kampen ligger Grønland godt i svinget til at gå videre til semifinalen, men først skal landsholdet møde Brasilien, som ifølge Minik Dahl Høegh er favoritter til at vinde opgøret.

- Nu er vi i hvert fald snublende tæt på at komme hele vejen til semifinalen, nu skal vi bare have en rigtig god kamp mod Brasilien. Lad os bare gå ind og nyde kampen og se, hver der sker, og måske kan vi komme sejrrigt ud af den, lyder det fra landsholdsspilleren.

I den sidste kamp skal de grønlandske herrer møde Canada, som i deres tre første kampe kun har trukket en sejr i hus.

Den tætteste modstander Uruguay skal derimod møde Brasilien, som ligesom det grønlandske landhold har vundet alle kampe indtil videre.

Pan Am 2018-Uruguay-Kalaallit Nunat Minut kingullii