Er du også ramt af influenza?

Nuuk er hårdt ramt af influenza og der er faktisk to typer virus, der har ramt mange siden december. Lægens bedste råd er: Drik masser af vand og tag pamol.
Skrevet af Noah Mølgaard
24. januar 2013 08:07

Rigtig mange har været ramt af influenza i de sidste to måneder. De typiske symptomer er frygtelig træthed, hovedpine og ømhed i muskler. Flere er oveni købet ramt af maveinfektion, der giver diarré og opkast.

Men selvom mange har været ramt af de to virusinfektioner, så har Dronning Ingrids Sundhedscenter ikke været mere belastet.

- Jeg tror folk er blevet mere bevidste om, at man bedst hjælper sig selv med at drikke masser af vand og dulme feberen og smerterne med pamol, siger ledende regionslæge i Dronnings Ingrids Sundhedscenter Jesper Olesen til KNR.gl.

Han siger, at det er to typer virusinfektioner, der er i omløb og at folk kan være hårdt ramt, hvis de får de to infektioner.

Den ene influenza er en typisk influenza med frygtelig træthed, hovedpine og feber. Den anden infektion er som nævnt en maveinfektion, der giver opkast og diarré.

- Men det er de færreste patienter med de infektioner vi kan gøre noget, understreger Jesper Olesen.

De to infektioner har til fælles, at de er meget smitsomme. Smittens spredes til mange, hvis nogen møder på arbejde selvom vedkommende er syg. Lægens råd er derfor, at man bliver hjemme, hvis man er syg og det kan tage en uges tid.

- Håndhygiejne er også meget vigtig, hvis man skal undgå at bliver smittet. Men det er ikke nok at bruge håndsæbe. Sprit er det mest effektive middel mod bakterier, lyder rådet fra Jesper Olesen.

Flere patienter, der har været ramt af influenza, har også brugt deres sygdomsperiode med hoste til at tænke på en ny livsstil.

- Jeg har faktisk mødt flere, der er holdt op med at ryge efter at de har været ramt af influenza, siger Jesper Olesen.