Filippinsk manuskriptforfatter: Er der noget under sneen?

Romantik. Mystik. Det er, hvad den kommende film "Nuuk" handler om. Filmen er lavet af den filippinske kunstner og filmskaber Aileen Kessop. - Vi ville lave noget ekstremt, noget nyt, fortæller hun.
Foto © : MavxProductions
09. juni 2019 13:46

- Filmen er en slags romantik, men med en tvist af mysterie, fortæller manuskriptforfatteren Aileen Kessop, der kommer fra Filippinerne. 

Filmen, der har fået titlen "Nuuk" og som er filmet i Nuuk, handler om et af Grønlands største sociale problemer. Selvmord. Filmens producer Lucky Blanco så en dokumentar om Grønland på Youtube. Han introducerede derefter dokumentaren til filmens manuskriptforfatter, Aileen Kessop.

- Han var så fascineret af grønlændere, deres sociale levevilkår. Fascineret af, hvordan danskerne koloniserede landet. Det er meget interessant for os, fortæller Aileen Kessop.

De samme levevilkår

Derfor har filmholdet lavet historien, hvor filippinere lever med det samme vilkår som grønlænderne.

- Vi ville lave noget nyt, fordi filippinske film i dag nærmest har den samme historie hele tiden. Vi ville have, at filmens roller skulle være i ekstreme situationer samt i et ekstremt miljø.

Og hun håber, at seerne vil blive klogere på, hvordan levevilkårene er i Grønland. 

- Er der noget under sneen? Der er en masse komplekse ting, og jeg håber, at dem der ser filmen, opdager alt kompleksiteten, der gemmer sig under den glitrende hvide sne.

Skuespilleren Ujarneq Fleischer spiller en af hovedrollerne i filmen.

Filmen har premiere til efteråret september.