Epidemikommission: Bliv hjemme i to uger, hvis du har været i et risikoland

Lad være med at tage på sygehuse, alderdomshjem eller andre steder, hvor der er særligt udsatte, når du kommer hjem fra Italien. Sådan lyder nye anbefalinger fra Epidemikommissionen.
På grund af den hurtige udvikling af smitte i Norditalien opdaterede Udenrigsministeriet mandag aften sin rejsevejlening til landet og frarådede alle "ikke nødvendige rejser". Foto © : Scanpix
04. marts 2020 09:27

Hvis du har været i Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Iran eller Italien, så bliv hjemme i 14 dage.

Sådan lyder helt nye anbefalingerne fra Epidemikommissionen. 

Udbruddet af COVID-19, der kommer fra coronavirus, udvikler sig nemlig hurtigt i en række lande, herunder også Italien, som er et feriemål for nogle grønlændere.

- Det øger risikoen for, at vi får indført COVID-19 i Grønland, således som vi allerede har set på Island og i Danmark, står der i en pressemeddelelse.

På grund af den hurtige udvikling af smitte i Norditalien opdaterede Udenrigsministeriet mandag aften sin rejsevejlening til landet og frarådede alle "ikke nødvendige rejser".

LÆS OGSÅ Bekymret borger om corona-virus: Det er skræmmende

Det har også fået Epidemikommissionen til at lave nye anbefalinger for borgere, der siden 2. marts i år er kommet hjem fra "de særlige risikozoner" - det er altså Kina, Singapore, Hong Kong, Japan, Sydkorea, Iran og Italien.

- Vi opfordrer arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner til at bakke op om vores anbefalinger, så vi kan forebygge smittespredning i samfundet, siger landslæge Henrik L. Hansen i en pressemeddelelse.

Hvis man har været i et af de såkaldte risikolande, skal man lade være med at tage på sygehuse, alderdomshjem eller andre steder, hvor der er særligt udsatte.