Epidemi på vej over atlanten

Der er epidemi af kold lungebetændelse i Danmark. Det er kun spørgsmål om tid inden den når frem til Grønland, siger læger.
Skrevet af Noah Mølgaard
07. december 2010 12:07

En kold lungebetændelse, som kan vare ved i flere uger, har ramt tusinder af danskere. Og det varer formentlig ikke længe før den kommer til Grønland.

- Vi har så sent som tirsdag den 7. december haft emnet på vores morgenmøde, da vi forventer at den kommer til Grønland inden længe, siger chefdistriktslæge i Sisimiut Ove Rosing Olsen til KNR.

En kold lungebetændelse er en variant af lungebetændelse, der ramner mange mennesker hvert år. Feberen bliver knapt så højt, men man skal gennem en medicinsk behandling inden man kan erklære sig rask.

- Rygere har en forhøjet risiko for at døje med kold lunge betændelse i længere tid i forhold til ikke rygere, forklarer Ove Rosing Olsen.

Og det er ikke kun Sisimiut, der forventer flere patienter med kold lungebetændelsen.

Chefdistrikslæge i Ilulissat Eskild Boeskov forventer, sygdommen for alvor rammer Grønland i januar.

- Vi plejer at blive ramt lidt senere i forhold til Danmark, når der kommer epidemi-lignende tilstande. Og vi er altid opmærksomme på en bølge af lungebetændelse i januar, fortæller Eskild Boeskov til KNR.

Lægerne oplyser, at en kold lungebetændelse kan vare ved op til tre uger.