Enoksen: Det hagler ned med kritik fra Siumut efter min exit

Formanden for koordinationsgruppen for Siumut i Nordgrønland, Jakob Ludvigsen kritiserede Hans Enoksens nye parti i gårsdagens Radioavisen, og siger, at Hans Enoksens exit fra Siumut kun handler om, at Hans Enoksen ikke fik mulighed for at ændre noget, mens han var medlem i den store parti, ikke mindst om fiskeriet i Nordgrønland.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
17. januar 2014 11:01

 For at kritikken ikke skulle flagre i luften, kom Hans Enoksen med et modangreb.

- Der skal ikke herske nogen tvivl om, at jeg i tidernes løb har medvirket til mange gode ændringer om fiskeriet i Grønland. Derfor kan jeg ikke genkende kritikken af, at min exit fra Siumut kun handler om, at jeg ikke har været med til at ændre noget. Det er også mærkeligt, at sådan en kritik ikke er kommet, mens jeg var medlem af Siumut, siger Hans Enoksen om kritikken fra sit gamle parti.

Jakob Ludvigsen sagde også i middagsradioavisen, at Siumut ikke har grund til at frygte, at Hans Enoksens nye parti vil påvirke kernevælgere i Nordgrønland.

- For Hans Enoksen valgte med sin exit fra Siumut, at flygte fra sin mulighed for at kunne ændre på tingene, især om fiskeriet. Derfor mener jeg, at hans muligheder for at kunne påvirke tingene, allerede er svækket, også selvom han stifter sit eget parti.

Til denne kritik svarer Hans Enoksen.

- Selvom kritiske toner kommer efter min exit fra Siumut, skal vi i mit nye parti stadig kæmpe for at forbedre forholdene med hensyn til fiskernes, fangernes og den almindelige arbejders livskvalitet. Og jeg håber sandelig at Siumut vil være med til den kamp.

Trods Hans Enoksens vilje til at samarbejde, kom Jakob Ludvigsen også med en kritik mere.

- Vi kender også Hans Enoksens arbejdsmetoder med hovsaløsninger fra tidligere. Også hvilke konsekvenser disse har medført. Også i fiskerisager. Og det er det, som han flygter fra.

Dertil svarer Hans Enoksen.

- Lige før jeg blev naalakkersuisoq for fiskeri, demonstrerede fiskerne og lukker havnene, fordi kiloprisen for fisk var for lav. Efter jeg blev naalakkersuisoq for fiskeri ændrede vi tingene ved at forhøje priserne for indhandling. Derudover sikrede vi kvoter med samarbejde med KNAPK.