Foto: Inatsisartut

Enoksen advarer mod ny fiskerilov

Den nye fiskerilov vil få store konsekvenser for samfundets samlede økonomi, hvis den vedtages. Sådan lyder det fra Hanseeraq Enoksen, som både er direktør og ejer af Angunnguaq i Sisimiut.

Direktøren, som har omkring 20 års erfaring fra fiskeriet, frygter, at det kan få store økonomiske konsekvenser for samfundet, hvis den nye fiskerilov bliver vedtaget.

Han mener, at de tidsbegrænsede kvoter gør, at de store rederier mister deres konkurrencedygtighed og, at de små fiskere ikke kan finansiere deres kuttere og joller.

- Hvis man skal skaffe sig en båd, så skal man låne nogle penge. Men hvis man vedtager den nye fiskerilov, hvor man kun har licenser i fem år, så bliver det svært at låne penge i banken, siger Hanseeraq Enoksen, som slår fast at fem år ikke er nok til at tilbagebetale et lån.

LÆS OGSÅ Rederier truer Kielsen med søgsmål

Går tilbage til en fuser

Desuden hanviser han til, at Grønland var på fallittens rand, da man gjorde kvoterne tidsubegrænsede og omsættelige.

Dengang var der ifølge Hanseeraq Enoksen tildelt alt for mange kvoter, og det var ved at slå hul i økonomien. Han flygter derfor, at den nye fiskerilov vil føre landet i den samme retning.

- Jeg frygter, at der eksempelvis kommer alt for mange licenser og mange, som derfor ikke kan få det til at løbe økonomisk rundt, siger Hanseeraq Enoksen.

LÆS OGSÅ For mange både gjorde fiskeriet til dårlig forretning

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!