Enok Energinnguaq giver gode råd

Aluu, Asasara, Torrak og Ajorpoq. Det er nogle af de grønlandske ord, som danske TV-seere kommer til at lære i en ny TV-kampagne for energibesparelser.
Skrevet af Karsten Sommer
01. marts 2011 14:21

Det er den danske skuespiller, Brian Lykke, som er kendt fra DR2 satireprogrammet Krysters Kartel, der i TV-kampagnen springer ud som energiingeniøren Enok Energinguaq.

Han giver gode råd om isolering, energivinduer og meget andet, der kan holde ham, og hans asasara - hans kæreste, varm i kulden.

Enok Energinguaqs Go´energi-kampagne starter i dansk TV i dag, og er den hidtil største kampagne for energieffektiviseringer, der er gennemført i Danmark.

Brian Lykke regner at kampagnens grønlandske ord hurtigt kommer på alles læber, ligesom han håber at kampagnens budskab også fiser ind på lystavlen hos folk.

- Energiforbedringer er en god sag, og kampagnen har nogle gode budskaber, så jeg betænkte mig ikke et øjeblik, da jeg blev tilbudt rollen som Enok Energinguaq. Kampagnen giver mening og har substans, og det er vigtigt for mig, siger Brian Lykke til Ekstrabladet.