Enhedslisten droppede dronningen

Flere politikere boykottede i dag Folktingets fejring af dronningen i anledning af hendes 40 års jubilæum som regent. Ingen af Enhedslistens 12 medlemmer var til stede i salen, da dronningen indtog tingets kongeloge.

- Hele arrangementet handlede bare om, at Folketingets formand skulle holde en tale til ære for dronningen og hendes 40-års jubilæum. Det har vi ikke nogen grund til at deltage i, så derfor valgte vi at blive væk, siger partiets gruppeformand, Per Clausen.

Også De Radikales Zenia Stampe, som er medstifter af Den Republikanske Grundlovsbevægelse, havde fravalgt arrangementet. Hun ønsker dog ikke at give en dybere forklaring på hvorfor.

- Det tror jeg godt, folk kan regne ud selv, og jeg har ikke rigtigt mere at sige til den sag, siger Zenia Stampe.
Den Republikanske Grundlovsbevægelse giver i øvrigt dronning Margrethe et guldur i jubilæumsgave "som et symbol på, at monarkiet har nået pensionsalderen og burde overlade pladsen til en folkevalgt præsident."

Ved Folketingets åbning vakte det stor opsigt, da flere politikere glemte at rejse sig for dronningen, som man traditionelt gør. Og senest kom miljøminister Ida Auken fra SF i modvind, da hun på vej til nytårskur på Amalienborg sagde, at hun måske ser lidt mere til dronningen, end hvad godt er.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl