Engelsk turist: Jeg har længe ønsket at tage til Grønland

Jeg har længe ønsket at se Grønland, så jeg er glad nu da jeg er her, siger 82-årige Rosaly Thompson fra England. Sammen med omkring 3000 andre turister ankom hun idag til Nuuk med krydstogtskibet Crown Princess.
Skrevet af Mads Lynge
16. september 2009 16:58

Jeg har længe ønsket at se Grønland, så jeg er glad nu da jeg er her, siger 82-årige Rosaly Thompson fra England.

Sammen med omkring 3000 andre turister ankom hun idag til Nuuk med krydstogtskibet Crown Princess.

- Det er dejligt. I mange år har vi ønsket at tage til Grønland, og nu er vi her, og det er dejligt. Vi har virkelig nydt dagen. Det har været varmt. Ikke koldt, som vi ellers havde regnet med, siger Rosalyn Thompson.

Sammen med andre turister var hun rundt i byen for at se på seværdighederne. De så på mindesmærkerne og kirkerne, blandt andet blev de inviteret indenfor i Nyapostolsk Kirke. Derefter var der busrundtur, og vi hyggede os, siger Rosalyn.

2962 turister er med Crown Princess i Grønland. Turen startede i Southampton, gik videre til Færøerne, Norge og Island, og skibet er nu i Grønland, og Rosalyn Thompson har lært hvordan man skal udtale den næste by de anløber.

Senere går turen altså via Nanortalik i Sydgrønland til St. Johns i Newfoundland, for til sidst at ende i New York.

Også norske Paul Govertsen havde fundet vej til Nuuks gader og stræder. Han fortæller her hvad han blandt andet har været rundt og se:

- Jeg har været rundt i byen, og har blandt andet set Hans Egede-statuen. Jeg var også i biblioteket, hvor jeg gik på internettet. Første interesse var det norske Stortingsvalg, og heldigvis vandt dem jeg håbede på. Det er første gang jeg er i Grønland på denne måde. Jeg har før mellemlandet i Søndre Strømfjord, Kangerlussuaq, og jeg har lyst til at tage til Grønland igen, siger Paul Govertsen, der sammen med andre krydstogtturister fra blandt andet USA, Canada, England anløb Nuuk idag.

Bolethe Rothberg fra Nuuk stod ved siden af Landsmuseet og solgte grønlandsk husflid, og hun havde travlt:

- Salget går strygende. Det er mest smykker og perler de køber. Vi har haft travlt siden imorges, siger Bolethe Rothberg til Radioavisen.

Krydstogtskibet Crown Princess er 289 meter langt, og kan tage 3080 turister med og har en besætning på omkring 1200.