Endnu et stort oliefund i Norge

Statoil har for anden gang inden for ni måneder, fundet betydelige mængder olie i nordområderne. I samme udvindingstilladelse som Skrugard i Barentshavet er det denne gang Havis-projektet, der har givet pote.
Skrevet af Jette Andersen
09. januar 2012 09:22

Den foreløbige volumenvurdering total for Skrugard- og Havisfundene ligger i størrelsesordenen 400-600 millioner tønder råolie.

Havis ligger cirka syv kilometer sydvest for Skrugard-fundet, som blev gjort i april sidste år. Havis ligger inden for samme udvindingstilladelse, men er en selvstændig struktur.

- Skrugard-fundet alene giver basis for en selvstændig udbygning. Med Havis-volumerne bliver udbygningsprojektet endnu mere robust. Vi er i færd med at realisere Barentshavet som et kerneområde på norsk sokkel, siger Erik Strand Tellefsen, Statoil-direktør for Skrugard-udbygningen.

- Skrugard- og Havisfundene vil være vigtige for industriudviklingen og bidrage til yderligere aktivitet i leverandørerhvervet. Det vil give nye arbejdspladser og give ringvirkninger i regionen, forsikrer koncernchef i Statoil Helge Lund.