En studentereksamen mod alle odds

En af årets studentereksamener er noget ud over det sædvanlige. Trods en udmattende behandling for leukæmi kunne 21-årige Nini Tessing i går iføre sig studenterhuen.
Skrevet af Martine Lind Krebs
27. juni 2012 13:47

Med karakteren A i faget dansk sluttede Nini Tessing sin studentereksamen med et af de højeste gennemsnit på GU i Nuuk, og det selv om hun har været indlagt på Rigshospitalet fra november og har måttet tage eksamen som selvstuderende og dermed gå op i alle fag.

De mundtlige prøver er alle gennemført over Skype.

Nini Tessing blev diagnosticeret med kræft i julen 2010. Hun blev erklæret rask i sommeren 2011, men måtte i november måned sidste år hastes til Danmark, da hun havde fået et tilbagefald.

Nini Tessing har nu gennemgået en intensiv kemo- og strålebehandling og en knoglemarvstransplantation.

Nini Tessings mor Sara Tessing har været ved sin datter, siden hun blev syg af kræftsygdommen leukæmi i 2010. Og aftenen i går var en rørende og forløsende aften for hende:

- Man kan næsten ikke sige med ord, hvordan det har været. Men vi holdt fast i hinanden og prøvede at tage en dag ad gangen. Og nu går jeg her og er i en drømmeverden, og tænker, er det virkelighed?, siger Sara Tessing.

Det er det Grønlandske Hus i København, der har gjort det muligt for Nini Tessing at gennemføre sin studentereksamen. Og det var også en meget rørt uddannelsesvejleder, Pia Rosing Heilmann, der i går fulgte med, da Nini Tessing fik sin studenterhue.

- Jeg er virkelig stolt over at have fået lov til at hjælpe Nini med at opfylde hendes største drøm om en studentereksamen. Det er noget, vi har valgt at prioritere inde i Huset de seneste seks uger, og jeg tror jeg har det lidt ligesom hendes mor eller en bedstemor eller en moster.

- Jeg har lige så mange sommerfugle i maven og er lidt høj af glæde over, at hun bliver student, siger hun.

Nini Tessing er i dag færdigbehandlet for leukæmi, men hun må blive i København, indtil lægerne er tilfredse med hendes blodtal.

Drømmen for fremtiden lyder på en uddannelse som smykkedesigner.

I kan høre mere om Nini Tessings kamp for at få sin eksamen i en radioudsendelse på KNR Radio.

I morgen afholder Det Grønlandske Hus i København dimissionsfest for Nini Tessing; blandt gæsterne er foruden Nini Tessing familie naalakkersuisoq Anthon Frederiksen, folketingsmedlem Sara Olsvig og direktør og bestyrelsesformand for Det Grønlandske Hus.