En start på godt og ondt

Der blev ikke talt mange ord om de ting, der ikke lykkedes for den nye koalition i de første 100 dage. Derimod var der fokus på de ting, Naalakkersuisut har haft gang i, og det var en smilende og særdeles veltilfreds formand for Naalakkersuisut Aleqa Hammond, der tog imod pressen.
Skrevet af Peter Troelsen
12. juli 2013 14:24

Trods sommerferietid var der godt fyldt op i Hans Egedes Hus, da Aleqa Hammond lagde ud med at fortælle om de tiltag, der var kommet på bordet siden tiltrædelsen. Hele pressemødet foregik på grønlandsk, og det er en glimrende ide, at man på den måde bruger landets sprog til orienteringer. Næste gang vil det bare være en god ide at sørge for simultantolkning på et lidt højere niveau, end de ikke grønlandsktalende mediefolk blev spist af med fredag eftermiddag.

Under titlen ”Et samlet land – et samlet folk” blev de tilstedeværende gelejdet igennem de forskellige områder i Naalakkersuisut og Hammond orienterede gladelig om tiltag og planer for fremtidens Grønland under hendes og Siumuts ledelse.

Der sker noget med fremtidens folkeskole, der bliver taget hånd om arbejdsløsheden, og råstofområdet er udset til at være det område, der i fremtiden skal mætte flest munde her i landet.

Vi kan se frem til nye anlægsinvesteringer, især udenfor hovedstaden. Nuuk Havn og lufthavnen i Sydgrønland er kun nogle få af de tiltag, borgerne vil kunne iagttage i perioden op ti næste valg. Hvis tingene går som formanden for Naalakkersuisut prædiker, så ser fremtiden lys ud, men uden at dryppe alt ofr meget malurt i bægeret, så vil man nok stå sig bedst ved at regne med, at fremtiden nok ligne fortiden mere end landets regering håber på.