En politisk æra slutter i dag

Lars Emil Johansen slutter sin politiske karriere i dag, og der bliver ikke tale om et comeback om to år til valget til Inatsisartut, understreger han overfor KNR.

Lars Emil Johansen skal nu skifte sin identitet som politiker ud med en identitet som erhvervsmand. Han vil dog ikke løfte sløret for hvilken form for erhverv han nu vil kaste sig over.

Det er en politisk æra, der slutter i dag. Lars Emil Johansen fortæller over for KNR at det ikke har været nemt at sige farvel til et hverv han har haft gennem 40 år.

- Det har ikke været nemt at skulle slippe en identitet gennem 40 år. Men jeg er fuld af fortrøstning, fordi jeg kan se at den næste generation af politikere er klar til at tage over. Og her tænker jeg ikke kun på Siumut, for det er meget forfriskende at alle partier stiller op med unge politikere, der klædt godt på til opgaven, siger Lars Emil Johansen umiddelbart efter at han havde lagt stemmesedlen i stemmeurnen i forsamlingshuset.

Han lægger ikke skjul på at han tænker meget på sine afdøde kampfæller Jonathan Motzfeldt og Moses Olsen. I dag slutter en politiske æra i Grønland. Det er dagen hvor den sidste af trekløveret går på politisk pension.

- Jeg fylder 65 år om ni dage. Og man går på pension når man når den alder. Det er definitivt slut. Det er som nævnt vemodigt, men jeg er også utrolig stolt over at jeg har været med til at præge en stor udvikling i Grønland siden vi blev valgt for første den 16. april 1971, kigger Lars Emil Johansen tilbage.

Han giver også et par ord med på vejen til de unge politikere, der tager over når stemmerne er talt op i aften.

- Jeg ønsker det bedste for de unge politikere. Jeg håber at de vil huske at de er repræsentanter for folket og ikke føler sig som store herrer eller damer. Jeg håber at de vil kunne lytte til folk på brættet og folk på direktionsgange, siger Lars Emil Johansen.

Han er nu ved at stifte et selskab og vil afvise at stille op til valget til Inatsisartut om to år.

- Nu skal jeg skifte erhverv. Jeg vil nu stifte et selskab sammen to andre. Vi regner med at selskabet bliver stiftet i 2012. Jeg kan ikke sige mere på nuværende tidspunkt, men vil meget gerne fortælle mere når vi nærmer os realiseringen af selskabet, siger Lars Emil Johansen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt