Kjeldsen-parret om jordomsejling: En opfyldelse af vores drømme

En årelang drøm om at sejle jorden rundt kom lørdag til sin afslutning for Kjeldsen-parret, og de var ved at vende om i havneindløbet.

Lørdag lagde Dorthe og Jens Kjeldsen til i havnen i Paamiut efter en årelang jordomsejling. En jordomsejling, som har opfyldt parrets drømme.

- Vores tur har været opfyldelsen af de drømme, vi har haft om at sejle Jorden rundt. Lige siden vi mødtes i Aarhus i 1977-78, har vi gerne villet sejle, når tiden var klar til det, og den store tur skulle være at komme hele vejen rundt, men vi skal da ud at sejle igen, sagde Jens Kjeldsen til KNR lørdag.

Turen rundt om Jorden har bragt dem rundt blandt mange forskellige mennesker og kulturer, og det er mødet med menneskene, som har efterladt de største indtryk hos de to.

- Alle oplevelserne på turen har været vidunderlige og spændende, og vi har heller ikke kunnet lade være med at tage ind i landet og blande os og interessere os for, hvad der foregik, de steder vi kom. Vi kom til at kende folk, og alle de steder, vi husker mest, er de steder, hvor vi rigtig kom til at kende folk, siger Jens Kjeldsen.

LÆS OGSÅ Ægtepar afslutter jordomrejse

Mange mennesker var lørdag mødt frem for at tage imod eventyrene i Paamiut, og Jens og Dorthe Kjeldsen var overvældet over modtagelsen.

- Det tåler ikke beskrivelse. Det var lige før, vi vendte om i havneindløbet og skyndte os væk igen. Der var fuldstændig sort inde på havnekajen, men det fine var jo, at det var tåget, og det var faktisk en fordel, fordi da vi nærmede os havneindsejlingen, dukkede der en båd op – og så en mere, og så en mere, og de vinkede med flag og tudede med deres horn, og det gjorde vi også, siger Jens Kjeldsen og fortsætter:

- Til sidst var der syv både, der fulgte os ind, og de var stadig væk i tågen, men de var rundt omkring os, og så kom der to kajakker os i møde. Folkene på kajen kunne først se de to kajakker komme, og derefter var det vores skib, som brød frem, og vi havde hejst flag fra alle de lande, som vi havde været i, så det var meget farverigt. Og så var der raketter, og folk råbte og klappede, og uanset hvor man vendte sig hen, var der smilende og glade ansigter. Det var stort, og det har været en enorm dag. Var det bare for vores skyld, havde vi måske syntes, det var for meget, men vi havde også indtryk af, at folk nød det rigtig meget, siger Jens Kjeldsen.

Parrets planer for den næste tid indeholder træer, Nuuk og familie.

- Nu sejler vi mod Nuuk mandag eftermiddag. Vi har nogle træer med, som Dorthe har samlet ovre i den nordlige ende af Canada, hvor der er koldt lige som her, så måske kan de gro, så dem giver vi til det nybyggede alderdomshjem (I Paamiut, red.), og så kan de se, om der er noget, der vil gro.

- Så tager vi videre mod Nuuk, hvor vi vil ankomme inden Nationaldagen, og så skal vi etablere os i vores hus igen, og så vil vi være med vores familie det næste år, siger Jens Kjeldsen.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt