En morder på fri fod

En fem år gammel drabssag i Nuuk er endnu ikke opklaret. – Efterforskningen er foreløbig indstillet, oplyser politiet til KNR.
Skrevet af Ludvig Siegstad
06. juni 2012 11:27

- Jeg har hele tiden stillet et spørgsmålstegn ved politiets efterforskning af min fars sag, siden efterforskningen begyndte for fem år siden, fortæller Severine Serubabelsen, som mistede sin far, Jens Peter Berthelsen. Han blev fundet død, den 24, februar 2007, i en lejlighed i Nuuk.

Politiet har siden efterforsket sagen som en drabssag, men ingen personer er blevet sigtet i sagen, som stadig er uopklaret

Politiet i Nuuk bad om hjælp til at få opklaret det eventuelle mord ved at offentliggøre hans identitet ca. 10 dage efter drabet fandt sted.

- Vi føler at politiet har eller nedprioriteret efterforskningen af sagen; er det mon fordi, min far var hjemløs og var dranker, og ikke havde fast arbejde, spørger Severine Serubabelsen.  

- Jeg forstår heller ikke, at politiet nu har foreløbig indstillet efterforskning. Der må  jo  stadig gå en person i Nuuk eller for den sags skyld i Grønland, som har et mord på sin samvittighed. Og jeg er utryg ved tanken, da vedkommende kan finde på at dræbe et andet uskyldigt menneske, siger Severine Serubabelsen, som ofte tænker på, hvem der har dræbt hans far.

Severine Serubabelsen tænker tit på sin far og bliver nedtrykt, når hendes afdøde fars fødselsdato nærmer sig, og på datoen, hvor han blev dræbt.

- Jeg kan først finde ro i sindet, når morderen er blevet fundet og er dømt for sin ugerning, hvor retfærdigheden sker fyldest, siger hun.

Men sagen er som nævnt stadig uopklaret.

- Sagen er stadig uopklaret, og efterforskningen i sagen er foreløbig indstillet. Der er heller ikke givet sikre oplysninger om en eventuel gerningsmand, oplyser politiet til KNR.