BILLEDER En masse nye elever på Ilisimatusarfik glæder rektor

Omkring halvdelen af de 300 elever, som går i gymnasierne, læser videre på universitetet. Det siger en glad rektor Tina Pars fra Ilisimatusarfik i Nuuk, som har budt de nye studerende velkomme i dag.

170 til 180 studerende fik en akademisk håndtryk som velkomst i Ilisimatusarfik, som rummer i alt 10 uddannelser, hvor adgangskravet er en studentereksamen. 

- Hvis du ligesom tager antallet af en studenterårgang som i år, var på knap 300. Så den optagelse vi har i år, den svarer jo til cirka 58 procent af en studenterårgang. 

- Det, synes jeg, er flot, og det viser, at mange unge vælger en af ilisimatusarfiks uddannelser, siger rektor Tina Pars til KNR.

Læs også Optagelsessjusk på Ilisimatusarfik

Det seneste år er elevtallet i Ilisimatusarfik vokset støt. Og Tina Pars er ikke i tvivl om at det studerende vil gavne det grønlandske samfund:

- Det skal jo være med til at udvikle landet. De får nogle værktøjer til at gå ud og agere i samfundet og det vil forankre den viden de tillærer her i landet, siger hun.

Det skyldes at det studerende ikke bliver uddannet til arbejdsløshed, mener rektor i ilisimatusarfik.

- Vi uddanner ikke til arbejdsløshed. Så det er exceptionelle tilfælde, hvis vi uddanner til arbejdsløshed. Så er det, fordi der er nogle andre særlige forhold, der gør sig gældende. Lang de fleste, nærmest alle, får job bagefter og bidrager til samfundsudviklingen, siger Tina Pars.

 

 Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl