En lille GPS-nødsender redder en turists liv

En lille orangefarvet GPS-nødsender reddede formentlig en 30-årig mandlig turists liv i tirsdags. Han var taget på vandretur fra Kangerlussuaq til Sisimiut, men måtte opgive undervejs på grund af problemer med fødderne.
24. august 2012 07:44

Herefter trykkede han den lille nødsender og via en satellit blev der slået alarm til det internationale alarmeringscenter i Houston i Texas. Og her blev manden lokaliseret til en position 32 kilometer øst for Sisimiut ved Amerloq-fjorden.. Centret alarmerede herefter de grønlandske myndigheder.

En helikopterundsætning måtte opgives på grund af tæt tåge i området. Men politiet i Sisimiut iværksatte en redningsaktion med politikutteren Sisak IV med et hold brandfolk om bord. De fandt den uheldige turist i nogenlunde god behold og uden for livsfare.

Lidt utroligt, hvad sådan en lille orange GPS-dims til omkring 1.000 kroner i dagens Grønland kan udrette via en satellit og en alarm til Houston.

Det noterer Politiet, med en slet skjult opfordring til andre der begiver sig alene ud i naturen, om at investere i sådan en.