Lodtrækning: Emanuel Nuko er første stedfortræder for Partii Naleraq

Valgnævnets trak onsdag lod om suppleanter, der fik lige mange stemmer ved valget til Inatsisartut.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
02. maj 2018 17:12

Rettelse kl. 17.30: Godmand Petersen (ikke Rasmussen) i afsnittet om Nunatta Qitornai.

Det bliver Emanuel Nuko, der som førstesuppleant skal repræsentere Partii Naleraq i stedet for Hans Enoksen, hvis partiet går i koalition og Enoksen som naalakkersuisoq vælger at tage orlov.

Det er et af resultaterne af dagens lodtrækning i Valgnævnet, som fandt sted klokken tre i dag.

Emanuel Nuko og Anthon Frederiksen fik hver 71 stemmer ved valget, og derfor skulle der trækkes lod om posten som førstestedfortræder.

Også på partiets femte og sjetteplads i suppleantrækken var der stemmelighed: 49 stemmer til både Kattie Nielsen og Ole Danielsen. Her faldt lodtrækningen ud til førstnævntes fordel.

Hos Demokraterne var der stemmelighed mellem fjerdesuppleanterne Rachel H. Ingemann og Mark Mølgaard. Begge stod med 36 stemmer i bagagen da lodtrækningen faldt i Rachel H. Ingemanns favør.

Nunatta Qitornais tredjesuppleanter dystede med hver 11 stemmer - her vandt Pavia Geisler over Godmand Petersen.

LÆS OGSÅ Valgnævnet skal foretage tre lodtrækninger

Valgnævnet består af departementschef i formandens departement, Søren Hald Møller, biskop Sofie Petersen og fungerende direktør i kommunernes landsforening Pétur H. Gudmundsson.

Klaus Georg Hansen fra Valgnævnets sekretariat oplyser, at en liste over de valgte kandidater blev afleveret til politiet allerede dagen efter valget.

Det skyldes at politiet skal gennemgå de valgte personers strafferegister, og resultatet af gennemgangen afleveres til Inatsisartut.