Elite Sport Greenland samler idrætstalenter i Danmark

I denne weekend samler Elite Sport Greenland 24 unge idrætstalenter som går på efterskole i Danmark.
Fra sidste års samling. Foto © : Elite Sport Greenland
Skrevet af Merete Lindstrøm
07. oktober 2018 14:59

For andet år i træk afholder Elite Sport Greenland talentsamling, som er et led i ESGs  fokus på at styrke talentudviklingen.

Formand for Elite Sport Greenland; Malik Hegelund Olsen mener, at man ved at øge fokus på talentarbejdet kan højne niveauet i grønlandsk sport markant.

- Elite Sport Greenland har en vision om at skabe flere idrætstalenter i Grønland. En stor talentmasse giver flere eliteidrætsudøvere og flere der kan repræsentere Grønland ved VM, OL og andre internationale stævner, siger formanden.

Formålet med samlingen er at styrke talenternes sportslige udvikling, styrke deres netværk mens de er på efterskoleophold i Danmark, og at inspirere de unge talenter til at arbejde målrettet med deres sport, så de kan udvikle sig til eliteidrætsudøvere.

Deltagerne er udvalgt i samarbejde med landstrænere for de respektive specialforbund.

Paneldebat med eliteatleter i Danmark

I løbet af weekenden skal de unge talenter lærer om fysisk og mental træning, kost, og uddannelse, og så skal de styrketræne og introduceres til sporten parkour.Som ifølge ESG kobler mentaltræning med fysisk aktivitet og der arbejdes med håndtering af frygt og ukomfortable situationer.

Lørdag aften er der paneldebat med en række eliteatleter, der spiller professionelt i Danmark. En af dem er håndboldspilleren Minik Dahl Høegh som er vild med konceptet og meget gerne bakker op om det.

-  At blive eliteatlet kræver masser af hårdt arbejde og allerede fra en tidlig alder skal man være klar til at give det 100 % hver dag. Det kan også nogle gange være ensomt, så det er rigtigt godt for de unge at få et netværk i Danmark, siger han.

Flere af de professionelle atleter deltager under hele talentsamlingen, fordi de gerne vil støtte de unge atleter i deres arbejde mod at blive eliteatleter.

Der vil også blive arbejdet målrettet med at lokaliserer de unges potentiale til at vokse som mennesker og atleter med udgangspunkt i de unges nuværende talent.