Grønlandske elite-svømmere skal dyste i Island

Et elitehold af unge svømmere fra Nuuk skal til Island for at dyste i et internationalt stævne.
Foto © : GIF
Skrevet af Mads Pedersen
24. januar 2017 12:30
Versionist Simon Uldum -

I slutningen af januar tager et elitehold, kaldet Nanoq-holdet, bestående af ni svømmere fra Nuuk Svømmeklub (Nuummi Naluttartut Klubbiat) til Islands hovedstad, Reykjavik, for at deltage i Reykjavik International Games 2017. Det skriver Grønlands Idræts Forbund i en pressemeddelelse. 

Selvom svømning er en lille sportsgren i Grønland, er det med store ambitioner, at Nanoq-holdet tager af sted. Deres træner, Henrik Fenger Jeppesen, fortæller, at en særlig udfordring for de grønlandske deltagere er længden af svømmebanen. 

Stævnet afholdes i svømmehallen “Laugardalur”, hvor banen er en såkaldt langbane 50 meter. Det er dobbelt så meget som de omkring 25 meter, man kan prøve kræfter med i svømmehallen Malik i Nuuk. 
- Udfordringen er, at de grønlandske svømmere skal vænne sig til at svømme markant længere på hver bane, hvilket har indflydelse på den sædvanlige svømmerytme og taktik. 
- Det er derfor noget, de arbejder fokuseret med for at forberede sig bedst muligt til stævnet, mens de ligeledes øver udspring fra startskammelen, vendinger og teknik, siger Henrik Fenger Jeppesen i pressemeddelelsen. 

Nanoq-holdet, der har sin daglige base i svømmehallen “Malik” i Nuuk, dyster fra d. 27. til d. 29. januar mod svømmere fra adskillige forskellige lande. 

Tidligere stævner til Reykjavik International Games har haft deltagere fra Sverige, Danmark, USA, Færøerne, Tyskland og mange andre lande. Her svømmede Nanoq-holdet sig i 2015 frem til en flot bronzemedalje. Nanoq-holdet kan følges på Facebook

International Games 2017 konkurreres der i talrige sportsgrene som svømning, atletik, badminton, alpinski og flere andre. 

Greenland Badminton Federation oplyser over for KNR, at fem badmintonspillere deltager på International Games 2017. Det er Sara Lindskov Jacobsen fra Danmark, Bror Madsen og Taatsi Pedersen fra Ilulissat, Frederik Elsner og Jens-Frederik Nielsen fra Nuuk.