Eleverne under Atuarfitsialak er ikke gode til grønlandsk

Folkeskolens afgangselever fra 2013 påkalder sig særlig interesse, da de er den første årgang, der har været undervist i alle 10 år under Atuarfitsialak, Den Gode Skole. Afgangselevernes karakter for 2013 viser nemlig, at karaktererne er blevet bedre i forhold til 2010. Men på enkelte fag, for eksempel i mundtlig grønlandsk er eleverne dog blevet dårligere. Og det bekymrer Inerisaavik.
Skrevet af Apollo Jeremiassen
16. januar 2014 08:40

I alt er prøveresultaterne fra 771 elever registreret.

Årets eksaminer fortæller både gode og dårlige historier. Sagen er nemlig, at eleverne er blevet bedre til matematik og i mundtligt dansk.

Til gengæld går det knap så godt, når det gælder grønlandsk, skriftlig dansk og engelsk.

I den grønlandsk færdighedsprøve har 12 procent af eleverne fået A og B mens 64 procent af eleverne fik C og D. 19 procent fik et E og kun 6 procent af eleverne fik et utilfredsstillende resultat med karaktererne Fx eller F, som er det laveste i karakterskalaen.

At så mange fik et E blevet af Inerisaavik betegnet som bekymrende.

I skriftlig grønlandsk var mønsteret det samme som færdighedsprøver i samme fag og Inerisaavik betragter også  det som bekymrende.

I dansk færdighedsprøve tegner der sig et bedre billede, hvor hele 28 procent af eleverne opnåede karakteren B eller A og 56 procent fik D eller C. I dansk skriftlig gik det knap så godt. Alt i alt var resultatet utilfredsstillende lyder det fra Inerisaavik.

I færdighedsprøven i engelsk har kun 15 procent af eleverne opnået en uacceptabel karakter på F eller Fx. Den skriftlige engelske prøve er præget af en meget stor gruppe af meget svage elever nemlig, at 37 procent kun opnåede et F eller Fx.

Der var dog også solskinshistorier. Afgangsprøven i matematik tegner sig nemlig meget bedre. Hele 61 procent af eleverne opnåede et D eller C, som altså er en mellemkarakter på skalaen. I skriftlig matematik er resultatet dog lidt mere dystert.

Alt i alt er der dog positive toner fra Inerasaavik. De peger på, at andelen af svage elever er reduceret fra 38 procent i 2010 til kun 22 procent i dag.