Elever klarer sig dårligere

En trintest af skoleelevernes kundskaber i dansk, engelsk og matematik, viser knap så gode resultater.
Skrevet af Jaaku Lyberth
24. november 2010 14:15

En trintest, som blev foretaget hos elever i 3. klasse og 7. klasse, har vist et fald i sprogundervisningen. Det betyder, at elevernes kundskaber er blevet dårligere - stik imod Atuarfitsialaks formål.

Den første evaluering af undervisningsformen i Atuarfitsialak ’Den gode skole’, blev afviklet i sidste uge hvor lærere og ledere og organisationer deltog.

- Atuarfitsialak er stadig under implementeringsfasen og der kan gå et stykke tid før det kan bevises om den har levet op til hensigterne, siger Esekias Terkelsen, som er ekstern evalueringsmedarbejder i Inerisaavik

Evalueringsresultaterne er netop ved at blive undersøgt og resultaterne skal vise om Atuarfitsialak har virket efter hensigten. Resultaterne skal også give svar på, hvorfor eleverne klarede sig dårligere i dansk, grønlandsk og matematik.

Resultaterne af undersøgelsen udkommer i næste måned i en rapport.

Undersøgelsen er baseret på en trinetest fra 2009 til 2010 der viser, at elevernes kundskaber i sprog er gået tilbage. Det gælder dansk i 3. og 7. klasse, grønlandsk i 7. klasse og matematik i 3. og 7. klasse. Trintestene afspejler elevernes udbytte af undervisningerne.