Elever fik familier ved lodtrækning

20 elever på Søfartsskolen i Paamiut har nemlig nu fået såkaldte besøgsfamilier.
Skrevet af Karsten Sommer
28. november 2010 14:40

Det er ikke hver dag man kan deltage i et lotteri om at vinde en familie! Men det var virkelighed i Paamiut i den forløbne uge.

Initiativet sker for at undgå, at de unge elever, der flytter til Paamiut for at følge basisuddannelsen på Søfartsskolen, føler sig ensomme, når de kommer til byen.

Omkring 100 borgere i Paamiut har vist stor interesse for at blive besøgsfamilier og mødte i den forløbne uge op på skolen, hvor der var kaldt til møde i samarbejde mellem velfærdsprojektet Paamiut Asasara og søfartsskolen.

De familier, der ønsker at agere besøgsfamilier, noterede deres navne og adresser. Og derefter var der lodtrækning om, hvem eleverne fik som besøgsfamilier.

Eleverne på basislinjen på Søfartsskolen skal være i Paamiut indtil sommer. Men ordningen skal også komme de fremtidige elever til gode, da den ønskes gjort permanent.

Kollegieinspektør Thorkild Nielsen er glad for initiativet, og siger til Kommuneqarfik Sermersooqs hjemmeside, at det er en rigtig god ide, fordi eleverne har behov for fritidsbeskæftigelse, i en by hvor der ikke er mange andre tilbud i fritiden.