VIDEO Elektrisk racerbil på Arktisk eventyr i Grønland

I et forsøg på at sætte fokus på klimaforandringer sendte den internationale motorsportsorganisation FIA en Formel E-racer til Grønland i sensommeren. Det spektakulære event kalder de ’Project Ice’.
Skrevet af Kenneth Elkjær
14. september 2016 12:58

Det er første gang nogensinde en E-racerbil kører på en isflage i Arktis. Formel E-racerbiler ligner de klassiske Formel 1-biler, men E-racerne adskiller sig ved, at de ikke udleder CO2, fordi de udelukkende kører på el.

I en pressemeddelelse skriver forbundet bag E-serien, at man ønsker at sætte fokus på, at jordkloden aldrig har oplevet så varme temperaturer, der blandt andet betyder, at der bliver mindre og mindre is i Arktis.

Derfor har de sendt en racerbil til Isertoq i Østgrønland. Herfra fragtede en helikopter racerbil og mandskab ud på en stor isflage, der havde revet sig løs. Her fik en af verdens bedste Formel E-kørere Lucas di Grassi æren af at være den første, der kører en elektrisk racerbil på en isflage i Arktis.

- Det var sådan et smukt og fredfyldt sted. At komme her og se den enorme isflage, og hvordan effekten af global opvarmning forandrer det, giver mig en total anderledes forståelse for, hvad vi er i gang med i Formel E, og vigtigheden af at køre i elektriske biler, udtaler Lucas di Grassi.

Foto © : Formula E

Det spektakulære stunt er der kommet en række korte film ud af, som sponsorer og FIA håber, kan være med til at sætte fokus på de hastige klimaforandringer i Arktis, der påvirker vandstanden i verdenshavene.

Det arktiske race-event er støttet af en række kendte virksomheder og personer. Heriblandt DHL, Visa og Prins Albert d.2 af Monacos fond. Men Grønlands regering får også ros af motorsportsorganisationen FIA, der skriver, at det ikke kunne være lykkedes uden hjælp fra de grønlandske myndigheder.

I anledning af klimakonferencen COP22, der bliver afholdt i Marokko i november, vil FIA præsentere en 48 minutter lang dokumentarfilm, der viser hele historien bag ’Project Ice’. FIA og Formel E mener ikke overraskende, at en del af løsning på verdens klimaudfordringer kan løses ved, at flere kører i elektriske biler.

Foto © : Formula E
Foto © : Formula E
Foto © : Formula E