Ekstraflyvninger hele weekenden

Air Greenland genoptager flyvninger med ekstra flyvninger både lørdag og søndag for at få så mange af de strandede passagerer frem som muligt.
Skrevet af Najaaraq Egede
14. januar 2011 13:11

Alle selskabets flyvninger siden i søndags har været aflyst som en følge af konflikten mellem Air Greenland og piloterne om en ny overenskomst. Forhandlingsparterne er dog fredag formiddag nået til enighed om en aftale, og derfor stopper konflikten og flyvningerne genoptages fra i morgen lørdag.

Lørdag gennemføres de almindelige indenrigsflyvninger som planlagt for de passagerer, som skulle have været af sted – selv om disse flyvninger tidligere på ugen blev aflyst. Derudover indsættes der ekstra afgange på en række strækninger for at kunne flytte de fleste af de knap 900 passagerer, som i løbet af ugen er strandet på vej mod destinationer internt i Grønland.

Air Greenland har ikke kunnet nå at indsætte selskabets Airbus 330-200 Norsaq på en ekstra flyvning lørdag, men der indsættes en flyvning på søndag den 16. januar mellem København og Kangerlussuaq og selvfølgelig et tilsvarende indenrigsprogram, så passagerne flyttes mellem Kangerlussuaq og kysten. I alt er godt 700 Atlant-passagerer strandet i enten Danmark eller Grønland, og de fleste af disse kan tilbydes plads på denne ekstra søndagsafgang. De resterende vil komme med på den ordinære afgang mandag, det oplyser Air Greenland.

Air Greenland vil fortsat have suspenderet det normale salg af billetter, indtil alle ventende passagerer er ombooket. Salget forventes åbnet igen i løbet af weekenden.

De strandede passagerer vil blive ombooket til weekendens og de kommende dages afgange i den rækkefølge, de oprindeligt skulle have været afsted, altså står passagerer fra i mandags først i køen, dog undtaget danmarksflyvningens business class-passagerer, som alle kommer med på søndag.

Post og fragt medtages på flyvningerne i videst muligt omfang, og der er igen åbent for indlevering af fragt.