Ekstern lektor: undervisningsniveauet er lavere ved Administration

Undervisningsniveauet er lavere på administration end ved tilsvarende uddannelser i udlandet. Det erkender en række gæstelærer som har undervist på Administration. En af dem er Michael Andersen, som i 6 år har undervist på Administration. Sagen er dog tosidet for også de studerenes niveau kunne være bedre. Siger han.
18. september 2009 15:13

- Hvis jeg sammenligner med niveauet her ved CBS i Danmark, så er det et lavere niveau. Det er der ingen tvivl om, men det er ikke det samme som at niveauet er meget lavt. Siger lektor Michael Andersen.

Han har i 6 år undervist i økonomiske fag både på Administration ved ilisimatusafik og ved Handelshøjskolen i København CBS. Og han kan mærke en klar forskel på undervisningen de to steder, og det er niveauet på Administration som halter. Ifølge Michael Andersen er det dog ikke kun undervisningens skyld.

- Jeg tror problemet det er tosidet. Fordi de studerende vil egentlig godt studerer og er motiverede. Men deres adgangsforudsætninger og de kompetencer de kommer med er så forskellige. Det er et dilemma, som underviser om man skal stille problemstillingerne op som normalt eller, for at få alle med, forsøge med en lidt smallere og mere tilpasset del af problemstillingen. Siger Michael Andersen.

Tre undervisere fra Århus universitet er enige med Michael Andersen. De underviste ved Administration i faget forvaltningslære i 2006 og 2007, og i en fælles evaluering af faget skriver de:

'det var svært at få undervisningen op på et niveau, som kendetegner det tilsvarende fag i offentlig forvaltning ved statskundskabsuddannelsen i Danmark. Dertil havde de studerende ikke de nødvendige metodiske og teoretiske forudsætninger'.

De tre undervisere understreger at deres kritik ikke er af de studerende. De langer derimod ud efter det undervisningsforløb, som de studerende hidtil har modtaget. Radioavisen forsøgte at få en kommentar fra de tre undervisere. De ønskede dog ikke at blive interviewet, men bekræfter at have udarbejdet evalueringen.