Efterskole klar i Kangerlussuaq

Naalakkersuisut - Landsstyret - har besluttet, at eleverne, der står på venteliste til den ny Villads Villadsens Efterskole i Qasigiannguit, og ikke er blevet optaget, alligevel skal have mulighed for at komme på efterskole i Grønland.
Skrevet af Karsten Sommer
21. juli 2009 11:15

Derfor er der nu skabt mulighed for at 80 unge fra den 1.september har mulighed for et 40 ugers efterskoleophold på efterskole i Kangerlussuaq. Den ny efterskole vil have fokus på idræt, teater, kreative værksteder samt de almindelige skolefag.

Eleverne forventes at have afsluttet folkeskolen og vil efter de 40 uger på efterskole kunne kunne gå op til en afsluttende evaluering til næste sommer i ét eller flere fag med henblik på at forbedre deres folkeskolekarakterer.

150 unge har søgt ind på de 80 pladser som efterskolen i Qasigiannguit råder over. Det vil sige at omkring 70 elever ikke har kunnet få det efterskoleophold, de håbede på. De kan nu søge til Kangerlussuaq, sammen med andre unge, der ikke er kommet ind på en ungdomsuddannelse efter folkeskolen.

Efterskolen i Kangerlussuaq vil blive oprettet som en afdeling under Villads Villadsens Efterskole.

- Denne konstruktion har man været positiv overfor i bestyrelsen, udtaler Villads Villadsen-skolens bestyrelsesformand, Nuka Kleemann, der forventer, at de to skoler samarbejder omkring administration og i andre sammenhænge, hvor det er formålstjenligt.